Benvinguts al Pallars Jussà!

Des d’aquestes pàgines us convidem a gaudir de la nostra comarca, que entre la Serra del Montsec i les muntanyes del Pirineu, ofereix un veritable espectacle natural gràcies als seus exhuberants contrastos climàtics i paisatgístics.

D’una banda, i al nord de la comarca, trobem les grans valls que han format els rius que les dibuixen, com La Vall Fosca i La Vall de Manyanet,
als peus del Pirineu.

Per una altra banda, i cap al sud de la nostra terra, trobem El Pantà de Sant Antoni i el de Cellers, que reguen La conca de Tremp, envoltats per la Serra de Boumort, el Montsec i la Serra de Comiols. És en aquesta zona on localitzem Tremp, la capital de la comarca i centre principal d’activitat comercial, que dóna nom a la Conca on trobem també La Pobla de Segur, segona localitat de pes a la comarca, com a punt de partida cap al Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça.

Estem sense dubte dins d’una de les comarques amb més diversitat del nostre país i amb un patrimoni cultural, turístic, gastronòmic i humà envejable i fascinant.

Entreu amb nosaltres a GAUDIR DEL PALLARS!